Massages kunnen geboekt worden via ons online systeem Eversports.

 
 

Massage

Ontspanningsmassage

Een heerlijke massage van 30 of 60 minuten.

Bij je eerste bezoek starten we eerst met een korte anamnese en is er ruimte voor eventuele vragen.
Naar gelang je voorkeur kun je aangeven welke delen van het lichaam een massage mogen ontvangen. Wil je een massage als aanvulling bij revalidatie of blessure herstel?
Ontvang je graag een massage op een meer therapeutische basis om pijnklachten te verminderen ( denk aan bv reuma, stijfheid bij Parkinson, instabiliteitsklachten of pijn na trauma) of wil je een zachte of juist een stevigere massage?
Paulinka heeft meerdere massagetechnieken bestudeerd en daarin bijscholingen gevolgd. ( bv: Triggerpointmassage, ayurvedische massage, Hot/coldstone massage, hand- en voetmassage, Thaise massage, bindweefsel en oedeemmassage)
Momenteel bestudeert ze therapeutische massagetechnieken om clienten een nog completere massage te kunnen geven.

De massage wordt geheel op maat gegeven en de nodige technieken worden ingezet om de massage te laten slagen, zodat je met een ontspannen, los en opgeladen gevoel de praktijk verlaat.

Er wordt gebruik gemaakt van een natuurlijke basisolie die vriendelijk is voor elk huidtype.

Stoelmassage
Stoelmassage ontvang je op je kleding. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie. Je ontvangt de massage op een professionele massagestoel.
Daardoor heeft deze massage een lage drempel en is deze ontspannen aanraking voor iedereen toegankelijk.

Het doel van stoelmassage is:

  • Ontspanning en energie opwekken
  • De bloedsomloop bevorderen
  • De lymfestroom stimuleren
  • De ademhaling verbeteren
  • Het concentratievermogen stimuleren


Stoelmassage op de werkplek kan het ziekteverzuim verminderen en het werkklimaat verbeteren.
Bij een stoelmassage worden vooral de schouders, rug, nek, armen en handen gemasseerd.
Na de massage ervaar je een aangenaam ontspannen gevoel.
Je voelt je verkwikt en vitaal.

Kosten: €29 voor 20 minuten

Massages kunnen geboekt worden via ons online systeem Eversports.
Mail ons voor een afspraak.

Manuele lymfedrainage massage

Manuele Lymfedrainage is een hele zachte techniek die het lymfesysteem stimuleert. De zachte massage-behandeling bestaat uit heel zachte pompende cirkelvormige bewegingen.

De behandeling geeft een enorme diepe ontspanning en activeert het lymfestelsel waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden, oedeem afneemt en het lichaam sneller herstelt en zijn balans terugvindt. De verschillende technieken zijn vanaf 1932 ontwikkeld door het Deense stel Dr. Emil Vodder en Dr. Esther Vodder en in 1936 in Parijs aan de wereld gepresenteerd.

Het lymfestelsel voert vocht en afvalstoffen af uit het lichaam en de verschillende lymfeknopen fungeren als tussenstations en maken o.a. door het activeren van antistoffen, virussen, bacteriën en andere ongewenste gasten in ons lichaam onschadelijk. Om verschillende redenen kan in ons lichaam de natuurlijke afvoeractiviteit van het lymfestelsel minder goed functioneren, waardoor verschillende klachten kunnen ontstaan. Door een manuele lymfedrainage kunnen veel van deze klachten verholpen worden.

Manuele Lymfedrainage kun je onder andere toepassen bij:

Migraine, hoofdpijn, overbelasting en blessures van spieren en gewrichten, (spierpijn, tennisarm, RSI, spierkramp, spit). Bij slaapproblemen, na intensieve sportprestaties, problemen bij de (bloed)circulatie, artrose, fibromyalgie, restless legs, bij vocht vasthouden (door oedeem, bij een zwangerschap, voor of na een operatie, na een ongeval). Bij huidproblemen, als ontgiftende behandeling, bij afvallen of na verslavingen, bij ADHD, bij gebrek aan beweging, uit cosmetisch oogpunt (wallen, littekens, cellulite, opgeblazen gezicht, huidversteviging), bij verstopte bijholtes, chronische verkoudheid, obstipatie, ter verbetering van de algehele weerstand, bijvoorbeeld na langdurig ziek zijn en bij CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom).

Daarnaast is een manuele lymfedrainage behandeling ook nog eens een zeer ontspannende behandeling om te geven. De zachtheid en het monotone ritme maken dat je al vrij snel zelf in een meditatieve sfeer komt en zeer diep ontspannen raakt. Je werkt subtiel en zacht en voelt het water in het lichaam bewegen.

Momenteel kun je een behandeling ontvangen voor hals, schouder, arm, hand, been en voet.

(Raadpleeg eerst altijd je arts of je een manuele lymfedrainage massage mag ontvangen)

Massage in de avond

Op speciaal verzoek kun je ook genieten van een massage in de avonduren. De massage kan geboekt worden tussen 19.00-20.00 uur.

Bel of mail ons voor een afspraak.


Zelfmassage via Zoom

Plexus heeft ook Zoomlessen zelfmassage ontwikkeld.
Je masseert met de zachte foamroller en massageballetjes je hele lichaam, zonder je handen te belasten.
Ideaal om soepel en pijnvrij te blijven en een mooie aanvulling naast je training en dagelijkse activiteiten.
Je maakt een afspraak en we plannen een zoomles in waarin we je gaan begeleiden.
Je bestelt het massagepakket in de shop op deze site en je geniet van een heerlijk zelfmassage!


Nieuw! Guasha massage

Vanaf oktober 2023 kun je ook terecht voor guasha massage.

Guasha betekent het schrapen van energie die in verschillende delen van het lichaam kan vastzitten.

Een guasha steen wordt gebruikt om energetische blokkades in je lichaam op te lossen, en vastzittende afvalstoffen het lichaam uit te masseren. Een guasha massage kun je uit laten voeren, maar zélf kun je ook aan de slag met een (gezichts)massage.

Voordelen guasha therapie:

Spanningen, stress en emoties kunnen ervoor zorgen dat levensenergie ergens in je lichaam vast komt te zitten. Deze energie zou klachten veroorzaken; met een guasha massage zorg je ervoor dat de energie- en bloedsomloop weer soepeltjes verloopt.

Een guasha massage kan:

  • • Een positieve invloed hebben op je bloedsomloop;
  • • Opgehoopte afvalstoffen in het lichaam afvoeren;
  • • Je gezicht een ‘liftend effect’ geven;
  • • Emoties in evenwicht brengen;
  • • Je lichaam ontspannen


Een guasha massage wordt uitgevoerd met een (vaak) platte aventurijn, kwarts of jade steen.


Taping

Medical Taping en Cross Linq Taping

Paulinka heeft een specialisatie taping gevolgd om deelnemers aanvullend te kunnen ondersteunen bij hun therapie. Bijvoorbeeld als je last hebt van een verstoorde spierfunctie of door een verstoring in de energie stromen. ( bv: rug-nek-schouder-menstruatie en COPD klachten)

De medische tape is een elastische katoenen tape met een acryl lijm laag.
Deze tape heeft dezelfde eigenschappen als de huid wat betreft elasticiteit en dikte en heeft een aanpassend vermogen bij elke natuurlijke beweging.
De tape blijft 4-7 dagen zitten en is waterbestendig.
De tape kan gebruikt worden bij diverse klachten en blessures.
De tape stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning en stabiliteit.

Cross Linq of Cross Tape

Cross Tape zijn niet elastische, fijn vezelige rastervormige pleistertjes die verkrijgbaar zij in verschillende afmetingen.
Cross tape kan helpen bij zenuw- en spierpijn, bewegingsbeperkingen, energetische blokkades, storingen van het lymfesysteem, blessures van banden en pezen, hematomen, litteken weefsel.
Wanneer de Cross tape in aanraking komt met de elastische huid zal de tape microscopische verschuivingen in de huid veroorzaken en zal de lading van de huid en het onderliggend weefsel weer in balans brengen ( bv: bij hoofdpijn, holte, tenniselleboog, nek, schouderklachten)

Taping kan alleen plaatsvinden op een schone droge huid en niet na een massage omdat de tape dan niet goed hecht. De tape is uitsluitend aanvullend op een therapie en kan ondersteunen in het herstelproces.
Er zal altijd gekeken moeten worden naar de oorzaak van de klacht.
Raadpleeg eerst je arts wanneer je twijfelt.

Een tapingbehandeling kost €15 ( deelnemers van de lessen gratis) en kun je boeken bij Paulinka.
De betaling loopt via Eversports.