Opleidingen

Away2dance methode basistraining

Plexus heeft een 1 daagse Away2Dance basistraining ontwikkeld.
Lijkt het jou leuk en waardevol om mensen via dans, bewegen en muziek creatief in beweging te zetten Meld je dan aan!

De Away2Dance methode zet mensen op een creatieve manier in beweging en gebruikt daarbij de kennis uit verschillende vakgebieden zoals fysiotherapie, dans, pilates, yoga, massagetherapie en psychologie.
Away2Dance is voor alle leeftijden en niveaus toegankelijk.
Deze vorm van bewegen is voor mensen die veel zitten, minder bewegingsmogelijkheid hebben, geen yoga op de mat kunnen doen, revalideren of andere fysieke of mentale uitdagingen hebben maar ook als je het gewoon leuk vindt om op deze manier te bewegen!
Zowel voor jong en oud kan AWay2Dance verfrissend, ontspannend, energiegevend en versterkend zijn.

Het is een pré als je kennis hebt van het lesgeven in bewegen en dans aan groepen maar is niet vereist.
Liefde en interesse voor de doelgroep, motivatie en leergierigheid zijn belangrijk om de deelnemers in hun kracht te zetten.

Voorbereiding dmv video- en literatuurmateriaal te bekijken kan het volgen van de training vergemakkelijken.

Voor wie is deze opleiding?

 1. Yoga- en pilatesdocenten.
 2. Fysiotherapeuten, beweegagogen, overige beweegspecialisten en zorgaanbieders met affiniteit voor creatieve beweging.

Wat kun je verwachten in deze bijscholing?

 • Inzicht krijgen in het wat, hoe en waarom van de AWay2Dance methode
 • Leren van methodiek en didactiek van de Away2Dance methode
 • Korte inkijk in verschillende pathologieën ( ontstaan en verloop van ziekten) van mensen met een bewegingsbeperking zoals Parkinson, ms, reuma, dementie etc. en hoe je aanpassingen in de les moet maken.
 • Kennis nemen van yoga en bewegingsvariaties op en rond de stoel
 • Inzetten van andere vakgebieden en hoe deze toe kunnen passen in een les
 • Leren een les te maken
 • Praktijklessen en korte opdrachten maken
 • Samen oefenen
 • Inclusief voorbeeldlessen met video
 • Zelfhand – en voetmassage voorbeeld met video
 • Visualisaties
 • Ademvariaties
 • Extra videomateriaal
 • Marketing opties
 • Extra lesmateriaal om je les te inspireren en “kleuren”

Nieuwe datum: zaterdag 12 oktober 2024, Dorpshuis ’t Web Teteringen, Zuringveld 1 ( bij voldoende animo)
Kosten: 350 incl. BTW ( PriveTraining), 275 incl BTW 2 personen en meer. ( incl. syllabus, certificaat ex. lunch)

 

AWay2Dance Dementie verdiepingstraining

De Away2Dance verdiepings (dag)training is een verdiepingsmodule die aansluit op de basisdagtraining, maar ook los te volgen is. Deze training is voor beweegspecialisten en zorgmedewerkers, maar ook voor vrijwilligers, medewerkers dagbesteding en mantelzorgers die meer willen weten over hoe je veilig creatieve beweging, dans en muziek kunt inzetten bij mensen met dementie.

Dans, yoga en het gebruik van muziek en andere bewegingstechnieken kan mensen met dementie zowel fysiek, sociaal, muzikaal en cognitief in beweging zetten en kan de achteruitgang in de hersenen helpen vertragen.
Deelnemers ervaren blijdschap, plezier, meer activiteit, beter contact met zichzelf en minder onrust en ze genieten zichtbaar van het samen bewegen.

De dementie kan in elke groep op een ander niveau aanwezig zijn en vraagt voortdurend anticiperen van het aanbod van de oefeningen, materialen en thema’s. Dat maakt het werken met deze doelgroep afwisselend en uitdagend. Kennis van dementie, bewegingstechnieken en dans zijn belangrijke vaardigheden om goede gevarieerde en veilige lessen aan deze doelgroep aan te kunnen bieden.

Wat kun je verwachten in deze bijscholing?

  • Inzicht krijgen in het wat, hoe en waarom van Away2Dance Dementie
  • Wat kan Away2Dance betekenen voor mensen met dementie?
  • Je leert een groot scala aan yoga/bewegingsoefeningen op en rond de stoel en hoe je dans en muziek kunt inzetten in je les
  • Je leert hoe je adem, massage – en visualisatieoefeningen kunt inzetten in je les
  • Je ervaart korte lesmomenten met elkaar vanuit verschillende invalshoeken
  • Je leert hoe je een les moet maken en kunt overbrengen aan de deelnemers
   Je oefent met elkaar hoe je Away2Dance Dementie kunt integreren en als les kan aanbieden
  • Je leert vanuit praktijkvoorbeelden en ervaringen van de docent
   Je ontvangt muziektips en afspeellijsten

In het eerste deel van deze training leer je middels theorie wat dementie is.
Ik laat je korte lesmomenten ervaren en vervolgens leer je hoe je een les moet opbouwen. Je gaat individueel of in groepjes aan de slag met opdrachten en het maken van korte lessen.
Naast de syllabus ontvang je videolessen met lesvoorbeelden, veel inspiratie en lessen die ik heb gegeven op (zorg)locaties.

Je oefent, ervaart en leert van elkaar.

Nieuwe data volgen voor het najaar 2024

 

Zij gingen je voor...

Diny en Rommy
We hebben een hele leerzame en gezellige dag gehad en we zullen er zeker wat met de deelnemers van het zorgthuis mee gaan doen.
Diny en Rommy
We hebben een hele leerzame en gezellige dag gehad en we zullen er zeker wat met de deelnemers van het zorgthuis mee gaan doen.
Diny en Rommy
Diny en Rommy
Karla
Paulinka is a person who inspired me with her energy, creativity and a way to teach us how to guide a class. This will get to anyone's heart. Grateful for ...
Lees meer
Karla
Paulinka is a person who inspired me with her energy, creativity and a way to teach us how to guide a class. This will get to anyone's heart. Grateful for your sharing.
Karla
Karla
Linda
Een training waarbij praktijk en oefenen goed in balans is. Met veel liefde, aandacht, uitgebreide materialen en voorafgaand goede informatie. Paulinka is een inspirerende docent die haar kennis graag deelt ...
Lees meer
Linda
Een training waarbij praktijk en oefenen goed in balans is. Met veel liefde, aandacht, uitgebreide materialen en voorafgaand goede informatie. Paulinka is een inspirerende docent die haar kennis graag deelt en je echt meeneemt in haar vak. Er is ruimte om van elkaar te leren en ik ging met veel inspiratie weer naar huis. Ik kan deze training alleen maar aanraden!
Linda
Linda
Mira
Paulinka heb ik ervaren als een zeer kundig iemand met veel kennis en vaardigheden op het gebied van yoga en dans. Ze biedt een inspirerend programma aan waarbij ze tijdens ...
Lees meer
Mira
Paulinka heb ik ervaren als een zeer kundig iemand met veel kennis en vaardigheden op het gebied van yoga en dans. Ze biedt een inspirerend programma aan waarbij ze tijdens de opleidingsdag ook nog eens weet af te stemmen op de behoefte van de groep.
Mira
Mira
Els Kok
De lessen Away2dance zijn een feest! Paulinka kan als geen ander iedere deelnemer zo motiveren en op zijn/haar nivo laten bewegen dat het altijd verrassend is! Bovendien is ...
Lees meer
Els Kok
De lessen Away2dance zijn een feest! Paulinka kan als geen ander iedere deelnemer zo motiveren en op zijn/haar nivo laten bewegen dat het altijd verrassend is! Bovendien is het de beste pedagoog die ik ken! Ze prikkelt de hersenen van alle deelnemers met haar zeer wisselende opdrachten.
Els Kok
Els Kok
Hetty Oom
In beweging blijven ……… Wekelijks verheug ik me dan ook erg op de pilateslessen bij Paulinka. Ik ben benieuwd naar de nieuwe oefeningen. Een les is nooit dezelfde...
Lees meer
Hetty Oom
In beweging blijven ……… Wekelijks verheug ik me dan ook erg op de pilateslessen bij Paulinka. Ik ben benieuwd naar de nieuwe oefeningen. Een les is nooit dezelfde. Met een kleine groep in een ruime zaal hebben we lessen op een eigen mat. Eventueel gevarieerd met verschillende hulpmiddelen: zoals stretchband, bal, ring, blokken, rol, etc. De lessen zijn serieus, humorvol en gevarieerd. Iedereen krijgt persoonlijk, vakkundig en respectvol aandacht. Na de les kunnen we napraten met koffie/thee als we daar zin in hebben. En vervolgens met een dosis nieuwe energie naar huis!
Hetty Oom
Hetty Oom
Jan Baak
Pilates geeft me een uur van ontspanning, kracht en soepelheid. In de lessen heb ik mijn kernspieren goed leren ontwikkelen en die zorgen voor minder pijnklachten in mijn...
Lees meer
Jan Baak
Pilates geeft me een uur van ontspanning, kracht en soepelheid. In de lessen heb ik mijn kernspieren goed leren ontwikkelen en die zorgen voor minder pijnklachten in mijn rug. Met aandacht en humor begeleidt Paulinka elke oefening en voor je het weet is de les alweer voorbij. Elke pilates les “poetst ”mijn pijntjes en gevoelige plekken weg en verlaat ik sterk en soepel de trainingsruimte.
Jan Baak
Jan Baak
Ineke Vermeeren
Heel toevallig ben ik bij Plexus terecht gekomen. Ik ben begonnen met eenvoudige oefeningen. Paulinka begint altijd met een praatje hoe het gaat en of er nog iets is. Ik ...
Lees meer
Ineke Vermeeren
Heel toevallig ben ik bij Plexus terecht gekomen. Ik ben begonnen met eenvoudige oefeningen. Paulinka begint altijd met een praatje hoe het gaat en of er nog iets is. Ik krijg, oefeningen op de reformer en de Cadillac voor mijn armen en benen en de rest van mijn lichaam. De medische trampoline vind ik best eng maar Paulinka begeleidt me goed. Ze gebruikt elke week andere materialen, het is heel gezellig, we hebben vaak lol. De locatie vind ik heel speciaal omdat ik nu elke week naar mijn ouderlijk huis ga, waar ik veel herinneringen aan heb. Ik ben blij dat ik haar ontmoet heb. Nu kan ik met haar hulp aan mijn conditie werken. Het is belangrijk om in beweging te blijven. Elke dag naar buiten lopen of fietsen. Dat probeer ik te doen. Thuis doe ik ook allerlei oefeningen om in conditie te blijven.
Ineke Vermeeren
Ineke Vermeeren
Doreth Zanen
Afgelopen jaar ben ik bij Plexus gestart met Pilates. Na mijn zwangerschap ervaarde ik steeds meer fysieke klachten. Op aanraden van een osteopaat ben ik bij Paulinka terecht gekomen. Door ...
Lees meer
Doreth Zanen
Afgelopen jaar ben ik bij Plexus gestart met Pilates. Na mijn zwangerschap ervaarde ik steeds meer fysieke klachten. Op aanraden van een osteopaat ben ik bij Paulinka terecht gekomen. Door oa. de 1 op 1 training zijn mijn klachten praktisch verdwenen en voel ik me echt weer een stuk beter. De training is heel veelzijdig en wordt volledig aangepast aan wat op dat moment het beste past. Ik voel me sterker, fitter, het is een moment voor mezelf en door de veelzijdigheid ook leuk! Daarnaast is Paulinka ook een fijn persoon met veel kennis over het lichaam. Hierdoor kan ze goed helpen bij specifieke klachten.
Doreth Zanen
Doreth Zanen
Chris Pollen
Ik ben aan de slag gegaan bij Paulinka nadat ik al een tijd met rugklachten liep. Eerst een paar privélessen om feeling te krijgen en om te onderzoeken waar...
Lees meer
Chris Polle
Ik ben aan de slag gegaan bij Paulinka nadat ik al een tijd met rugklachten liep. Eerst een paar privélessen om feeling te krijgen en om te onderzoeken waar ik baat bij zou hebben. Daarna ben ik de groepslessen gaan volgen. Paulinka ’s lessen zijn leuk, gevarieerd, intensief en ze houd je goed in de gaten en corrigeert waar nodig. Tijdens de les past Paulinka ter plekke de oefeningen aan voor cursisten die kampen met pijntjes en beperkingen. Juist die persoonlijke aandacht geeft je het gevoel dat je “gezien” wordt. Kortom TOP!
Chris Pollen
Chris Polle

Fit!Buiten Gold

Zomer editie
Buiten fitness voor vitale senioren

Beweeg jij graag in de buitenlucht en wil je fit en vitaal de zomer door?
Wil jij vanuit je huis lopend of fietsend een uurtje in een leuke groep sporten?
We gaan op donderdagochtend in Brabantpark van 9.30-10.30 uur starten in het Epelenbergpark bij de beweegtuin.
Wat kun je verwachten?

Professionele begeleiding door beweegspecialist Paulinka Schrooten

Rustige warming up

Ontspannen wandelen in een rustig tempo

Stops met oefeningen voor kracht, flexibiliteit, balans en spel

Ook met fysieke uitdagingen wordt rekening gehouden. Je krijgt indien nodig vervangende oefeningen.
Zin in deze vitale zomeractiviteit?
Beweeg dan mee en ontmoet nieuwe mensen!

Start donderdag 11, 18, 25 juli, 1, 8, 15 augustus
Kosten: €30 voor 6 lessenkaart ( Eversports, pin of contant gepast betalen)
Locatie:Beweegtuin Epelenbergpark, Hoogeind in Breda
Kleding: Sportkleding, goede schoenen, plastic zak, waterflesje